Skrobia kukurydziana nazywana jest również Maizeną, Nie jest to produkt pozyskiwany z ziaren kukurydzy a z białych pręcików kukurydzy. Skrobia kukurydziana jest obojętna w smaku i nie posiada zapachu w połączeniu z odrobiną wody tworzy swoisty kleik. Skrobia Kukurydziana używana jest najczęściej jako składnik pieczywa bezglutenowego, jako zagęstnik zup i sosów. Jest również wyśmienitym zagęstnikiem kisieli i budyniów.
Parametry:
MASA NETTO::
Masa netto: 500g
SKŁDNIKI::
Skrobia Kukurydziana maizena
KRAJ POCHODZENIA::
SERBIA
Wysyłaj do Empik Marketplace:
1
Klasa logistyczna EmpikPlace:
brak klasy logistycznej
KONSERWANTY::
Produkt Bez Konserwantów
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g::
Wartość energetyczna: 1483 kJ/ 354 kcal
TŁUSZCZE::
Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
WĘGLOWODANY::
Węglowodany: 87 g w tym cukry - 0,2 g
BIAŁKO::
Białko: 0,6g
SÓL::
Sól: 0,01g
BŁONNIK::
Błonnik: 0,02g
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM::
Najlepiej spożyć przed końcem: 04.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.