LIŚĆ LAUROWY to wysuszone liście drzewa laurowego, którego można spotkać w Europie, Azji oraz Afryce. Liść laurowy na pewno kojarzy Ci się z tradycyjną kuchnią, jednak warto poznać jego wartości odżywcze. Liście warto stosować nie tylko w kuchni, ale także w celach kosmetycznych - poprawiają stan ceny. Do czego używać LIŚCI LAUROWYCH w kuchni? Liście laurowe nadają daniom przyjemny, aromatyczny zapach oraz lekko gorzkawy smak. Liść laurowy mielony dodaj do: do zup (fasolowa, ziemniaczana, kapuśniak czy żurek) do potraw mięsnych do ryb i owoców morza do marynat warzywnych do przetworów (pikli i grzybów) Jakie właściwości zdrowotne ma LIŚĆ LAUROWY? mają właściwości wiatropędne działają wykrztuśnie detoksykujące wspomagają trawienie Ciekawostki: Pamiętaj, że zbyt duża ilość liścia laurowego dodana do dań może nadać dużą gorycz. Dodaj liście pod koniec gotowania, nadadzą wspaniały aromat bez dominowania dania.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.